Voedingsadvies

Verstandig eten: de beste weg naar gezondheid.

We staan er niet altijd bij stil, maar eten is – naast lekker en gezellig – belangrijk voor onze gezondheid. Lekker en verstandig eten is nodig om gezond te blijven en om klachten bij ziekte te verminderen.

Door een gezonde voeding loopt u minder kans op bijvoorbeeld vitaminetekorten, darmproblemen en bloedarmoede. U verlaagt zelfs het risico van ziekten, zoals hart- en vaataandoeningen en diabetes.

Soms is het nodig om de voeding aan te passen, zoals bij allergie, nierziekten en maagproblemen. Een dieet is dan noodzakelijk om de klachten te verminderen.

Bij zowel ziekte als gezondheid is Mind Body Health dé specialist op het gebied van voeding. Mind body Health biedt een oplossing voor alle gezondheidsproblemen die met voeding samenhangen. Met andere woorden: Mind Body Health adviseert u over ‘verstandig eten’, op een praktische, persoonlijke en professionele manier.

Mind Body Health geeft een professioneel en persoonlijk voedingsadvies op maat bij de onderstaande indicaties:

 • Overgewicht/Obesitas
 • Ondergewicht
 • Diabetes type I en II
 • Hypercholesterolemie
 • Hypertensie
 • Maag- en darmklachten, obstipatie, diarree
 • COPD
 • Eetstoornissen (Anorexia Nervosa, Boulimia)
 • Zuigelingenvoeding, voeding voor kinderen
 • Zwangerschap en voeding
 • Voedingsproblematiek bij kinderen
 • Topsport
 • Prikkelbare Darm Syndroom (PDS)
 • FODMAP Dieet
 • Intermittent Fasting (IF)
1. Werkwijze

Eerste gesprek
Het eerste gesprek is een kennismakingsgesprek. Uw diëtist verzamelt informatie over uw klachten, medische voorgeschiedenis, eventuele laboratoriumgegevens, uw voedingspatroon en persoonlijke omstandigheden. Hiernaast zijn nog vele andere factoren bepalend voor de gezondheid zoals; lichaamsbeweging, emotionele factoren, roken, levenshouding, stress en ontspanning. Op basis van deze gegevens stelt uw diëtist samen met u een behandelplan op. Aan het eind van het gesprek krijgt u alvast diverse aandachtspunten mee en uitleg hoe u uw voeding digitaal kunt invullen in de 'eetmeter'. Het eerste gesprek duurt 60 minuten.

Vervolgconsulten
De vervolgconsulten duren 30-60 minuten. Hierin zullen regelmatig voedingsanalyses plaats vinden i.c.m. leefstijl coaching m.b.t. uw hulpvraag. Uw ervaringen met het advies worden besproken. U kunt vragen stellen en er worden nieuwe afspraken gemaakt wat betreft de voortzetting van de behandeling. De frequentie en tijdsduur van de dieetbehandeling zal per consult worden bekeken op basis van uw persoonlijke situatie en voortgang. Aan het eind van het gesprek krijgt u diverse aandachtspunten en/of een voorbeelddagmenu mee.

2. Directe Toegankelijkheid Diëtist

Is een verwijsbrief nodig?
Met ingang van 1 augustus 2011 kunt u zonder verwijzing van de huisarts terecht bij de diëtist. Heeft u medische klachten waarvoor u nog niet onder behandeling bent van een arts? Dan adviseren we u eerst contact op te nemen met uw huisarts. Ook om voor vergoeding in aanmerking te komen is er bij enkele zorgverzekeraars nog een verwijzing van een huisarts nodig. Raadpleeg uw polis of neem zelf contact op met uw zorgverzekeraar.

Eerste afspraak zonder verwijsbrief
Komt u voor het eerst bij de diëtist zonder verwijsbrief? Dan vindt er een zogeheten DTD-screening plaats. Dit is een vooronderzoek om te kijken of u bij de diëtist aan het juiste adres bent. Het hangt van meerdere factoren af of een behandeling gestart kan worden. Natuurlijk van de klacht zelf. Maar mogelijk heeft u ook andere klachten of aandoeningen die van invloed kunnen zijn op de behandeling. Zijn er twijfels, dan geeft de diëtist u het advies om contact met uw arts op te nemen of bespreekt dit, in overleg met u, zelf met de huisarts.

3. Vergoedingen diëtist

Vergoedingen diëtist
De kosten voor consulten bij de diëtist worden geheel of gedeeltelijk vergoed door uw zorgverzekering. Hieronder leest u hoe het zit met de huidige voorwaarden voor vergoeding.

Vergoeding diëtist door verzekering 2021
In 2021 zit de vergoeding voor begeleiding door een diëtist in het basispakket. Drie uur per kalenderjaar wordt vanuit het basispakket vergoed. Het is hierbij belangrijk dat de reden van het bezoek aan de diëtist een medische achtergrond heeft en/of dat u een verwijzing van je huisarts hebt. Veel zorgverzekeraars vergoeden daarnaast de diëtist nog extra vanuit hun aanvullende pakketten. 

Eigen risico
De vergoeding uit het basispakket komt ten laste van uw eigen risico als u geen andere medische kosten heeft gemaakt. Bij kinderen tot en met 18 jaar en bij vergoeding vanuit zorgketens geldt géén eigen risico.

Vergoeding dietist ketenzorg bij CVRM, COPD en diabetes
Voor mensen met CVRM, diabetes en COPD is er vanuit de zorgverzekeraars een regeling, genaamd 'ketenzorg'. Is er sprake van CVRM, diabetes of COPD, vraag dan de huisarts voor een verwijzing naar de diëtist binnen de ketenzorg. De kosten voor dieetadvies worden dan vergoed vanuit het basispakket en uw eigen risico wordt niet aangesproken. 

Toelichting behandeltijd
De behandeltijd die de diëtist in rekening brengt bestaat uit twee componenten:

 1. Directe tijd: De tijd waarbij u als cliënt aanwezig bent;

 2. Individueel dieetvoorschrift: De behandeling door de diëtist bestaat uit méér dan alleen het gesprek. Naast het gesprek analyseert de dietist de voedingskundige, diëtistische, medische en verpleegkundige gegevens. Daarnaast valt het opstellen van een persoonlijk dieetadvies ook onder het individueel dieetvoorschrift. Hier bent u als cliënt doorgaans niet bij aanwezig.

De totaal bestede tijd wordt afgerond op kwartieren.

4. Tarieven niet gecontracteerde zorg

Tarieven niet gecontracteerde zorg

Deze tarieven gelden voor niet gecontracteerde zorg. Dit betekent dat u niet beschikt over een verwijsbrief van een (huis)arts en/of u wenst meer begeleiding dan uw zorgverzekeraar vergoedt.

 

Consult

Duur

Tarief 

No-Show

Intake 60 minuten €79,- €39,50
Individueel dieetvoorschrift 30 minuten €39,50 €0,-
Vervolgconsult 30 minuten €39,50 €19,75
Individueel dieetvoorschrift 15 minuten €19,75 €0,-
Toeslag huisbezoek reistijd €19,75 €19,75
5. Betaling

Mind Body Health heeft de debiteuren administratie in eigen beheer. Wanneer de consulten voor vergoeding in aanmerking komen, worden deze direct gedeclareerd bij uw zorgverzekeraar. Voor de consulten/producten die niet voor vergoeding in aanmerking komen krijgt u een factuur toegestuurd. Voor verdere informatie, zie de algemene voorwaarden

6. Verhindering

Heeft u een afspraak gemaakt maar bent u verhinderd, dan dient u de afspraak minimaal 24 uur van tevoren af te zeggen. Afspraken die niet minimaal 24 uur van te voren zijn afgezegd worden in rekening gebracht. Voor ziekte wordt geen uitzondering gemaakt. Het afzeggen van uw afspraak doet u telefonisch bij het afsprakenbureau of per email aan uw behandelaar.

7. Niet tevreden of een geschil?

Uw zorgverlener doet er alles aan goede zorg te verlenen en alles zorgvuldig te organiseren. Mocht u als cliënt onverhoopt toch niet tevreden zijn, dan is het belangrijk dat te bespreken met uw behandelaar en de praktijkhouder (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.). Als dat geen oplossing biedt, kunt u een klacht indienen. Uw zorgverlener is aangesloten bij de Klachten- en geschillenregeling Paramedici. Meer informatie treft u hier aan.

Jan van Brabantweg 67
2171HC Sassenheim
06-28814449

IBAN: NL18 RABO 0316 2832 66
KvK: 67894445
BTW nummer: NL 8572.16.739 B01
AGB: 24004344

E-mail

Ruben Snelders

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Danique van Leeuwen

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Yvonne van den Berg

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Rumeysa Kilinc

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Romy van Duin

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Engely van der Schatte-Olivier

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Arlyn Haveman

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Waarderingen

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlMind Body Health is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering