Voedingsadvies

Bij zowel ziekte als gezondheid is Mind Body Health dé specialist op het gebied van voeding. Wil je het beste uit jezelf halen? Het volgen van een gepersonaliseerd dieetadvies maakt bij veel aandoeningen het verschil.

Mind Body Health geeft een professioneel en persoonlijk voedingsadvies op maat bij de onderstaande indicaties:
Heb je last van overgewicht of obesitas en de wens om blijvend af te vallen?
Heb jij de wens om af te vallen? Dan ben je bij ons bij het juiste adres. De diëtisten van Mind Body Health bespreken met jou jouw wensen, jouw voedingspatroon, jouw leefstijl en eventueel jouw eerdere dieet ervaringen. In samenspraak wordt er een persoonlijk, praktisch en haalbaar (energiebeperkt) voedingspatroon opgesteld.
Heb je last ondergewicht en lukt aankomen niet?
Soms kan het lastig zijn om voldoende energie binnen te krijgen. Bijvoorbeeld tijdens of na een ziekteperiode, wegens ouderdom of andere omstandigheden. Wij kijken graag met jou mee hoe jouw voedingspatroon geoptimaliseerd kan worden voor een gewenste gewichtstoename. In de meeste gevallen lukt dit middels een energieverrijkt voedingspatroon. Soms blijkt dat het nodig is om drinkvoeding of sondevoeding in te zetten.
Heb je last van diabetes type 2?
Al onze diëtisten zijn gespecialiseerd in het behandelen van Diabetes type 2. Tijdens de intake worden jouw doelen en hulpvraag besproken. Op basis hiervan wordt een behandeling gestart. Afhankelijk van jouw doel zal er een persoonlijk voedingsadvies worden opgesteld. Daarbij wordt extra aandacht besteedt aan de inname van (geraffineerde) koolhydraten. Indien gewenst wordt gestart met een koolhydraatbeperkt of een ketogeen dieet. Ook wordt gekeken naar de timing/frequentie van de eetmomenten. Tijdens de behandeling zal er, indien nodig, overleg plaatsvinden met jouw praktijkondersteuner of huisarts. Dit kan gaan over het afbouwen van de metformine, gliclazide, GLP-1 of insuline. Kamp je met diabetes type 2? In dit geval wordt de behandeling vanuit een diëtist volledig vergoed door jouw zorgverzekeraar.
Heb je last van verhoogd cholesterol?
Een verhoogd cholesterol heeft te maken met diverse factoren, zoals jouw familiare aanleg, jouw lichaamsgewicht, jouw leefstijl en de inname van verzadigde vetten, onverzadigde vetten en vezels. In veel gevallen kunnen jouw cholesterolwaarden verlaagd worden met behulp van veranderingen in jouw voedingspatroon en leefstijl. Graag kijken wij voor jou hoe jouw cholesterolwaarden verlaagd kunnen worden. Tijdens de behandeling zal er, indien nodig, overleg plaatsvinden met jouw praktijkondersteuner of huisarts. Dit kan gaan over het afbouwen van de atorvastatine, rosuvastatine of simvastatine. Kamp jij met hypercholesterolemie? In dit geval wordt de behandeling vanuit een diëtist volledig vergoed door uw zorgverzekeraar.
Heb je last van hypertensie?
Een verhoogde bloeddruk heeft te maken met diverse factoren, zoals jouw familiare aanleg, jouw lichaamsgewicht, jouw stress levels, jouw bewegingspatroon en natuurlijk jouw voedingspatroon. In veel gevallen kan jouw bloeddruk worden verlaagd met behulp van veranderingen in jouw voedingspatroon en leefstijl. Graag kijken wij voor jou hoe jouw bloeddruk met behulp van jouw voedings-en leefpatroon verlaagd kan worden. Tijdens de behandeling zal er, indien nodig, overleg plaatsvinden met jouw praktijkondersteuner of huisarts. Dit kan gaan over het afbouwen van de bètablokkers, plaspillen, ACE-remmers of antagonisten. Kamp jij met hypertensie? In dit geval wordt de behandeling vanuit een diëtist volledig vergoed door uw zorgverzekeraar.
Heb je last van COPD?
Wanneer je kampt met COPD kan je voedingspatroon een grote invloed hebben op het verloop. Bij COPD is het in de meeste gevallen belangrijk om ruim voldoende eiwitten te consumeren voor het onderhoud van jouw spieren. Daarnaast is bij COPD een gezond en gevarieerd voedingspatroon nodig, omdat jouw lichaam meer energie verbruikt dan gemiddeld. Ook wordt aandacht besteedt aan (het behoud van) een gezond lichaamsgewicht. Kamp jij met COPD? Vraag dan een verwijsbrief aan van jouw huisarts. In dit geval wordt de behandeling vanuit een diëtist volledig vergoed door uw zorgverzekeraar.
Heb je anorexia nervosa, boulimia, orthorexia, binge eating disorder of ARFID?
Bij Mind Body Health werken diëtisten die gespecialiseerd zijn in het behandelen van eetproblematieken, waardoor zij jou professionele hulp kunnen bieden. Er zijn diverse eetstoornissen waar je mee te maken kunt hebben, zoals anorexia nervosa, boulimia, orthorexia, binge eating disorder en ARFID. Kamp je hiermee of heb je een vermoeden? Twijfel niet en neem contact op.
Heb je kanker?
Een gezond voedingspatroon kan bij kanker bijdragen aan het (behouden) van een gezond gewicht en het behoud van spiermassa. Daarnaast kunnen wij voor jou bekijken hoe jouw voedingspatroon optimaal kan worden afgestemd op uw behandeling. Bij Mind Body Health werken diëtisten die gespecialiseerd zijn in het behandelen van oncologie patiënten.
Heb je een ziektebeeld wat veroorzaakt wordt door veroudering?
Bij kwetsbare ouderen is het mogelijk om een indicatie van jouw huisarts te ontvangen voor een bezoek aan huis van een diëtist. Wij komen graag bij jou langs om jouw situatie te bespreken. Als er sprake is van spoed, nemen wij altijd binnen 24 uur contact met je op en wordt de drinkvoeding aanvraag indien nodig verzonden.
Heb je nierschade of nierproblemen?
Soms is hierdoor een speciaal dieet nodig, waardoor de achteruitgang van jouw nieren vertraagd kan worden. Naast een gezond voedingspatroon, kan het nodig zijn om de inname van zout-, eiwitten, fosfaat of vocht te beperken. In overleg met jouw specialist zal er een persoonlijk dieet worden opgesteld, die bijdraagt aan de gezondheid van jouw nieren.
Heb je besloten om een traject te starten rondom bariatrische chirurgie, bijvoorbeeld een gastric bypass, een gastric sleeve of een gastric banding?
Voor dit traject is een behandeling van een eerstelijns diëtist verplicht. Wij kunnen jou ondersteunen bij het bevorderen van gewenst gewichtsverlies voor de operatie, het geven van preoperatieve voorlichting, ondersteunen bieden bij het ontwikkelen van een regelmatig en volwaardig voedingspatroon en jouw begeleiden bij eventuele klachten na de ingreep.
Wil je jouw kind al de beste start geven tijdens de zwangerschap?
Maar hoe zorg je ervoor dat jouw kind zich zo goed mogelijk ontwikkeld? Vragen die kunnen spelen; wat is een gezonde voeding tijdens de zwangerschap, welke voedingsmiddelen zijn goed en welke worden juist afgeraden, welke supplementen worden geadviseerd en wat is een normale curve van gewichtstoename? Ook kan het zijn dat je tijdens de zwangerschap te maken krijgt met complicaties zoals zwangerschapsdiabetes. Hierbij is een gezond voedingspatroon enorm belangrijk. Niet alleen tijdens maar ook na de zwangerschap kan voedings- en leefstijladvies nodig zijn. Bijvoorbeeld voor het afstemmen van jouw voedingspatroon op het geven van borstvoeding of weer op een gezonde manier uw oude gewicht bereiken. De diëtisten van Mind Body Health ondersteunen jou graag met een gezond voedingspatroon voor jou en je kind.
Ben je op zoek naar betrouwbaar voedingsadvies op maat voor kinderen van 0-16 jaar oud?
Wil je het verhaal van jouw kind graag individueel bespreken en vanuit daar op zoek gaan naar oplossingen? De kinderdiëtisten van Mind Body Health kunnen je hierbij helpen. Wij zorgen er graag voor dat iedere ouder goed geïnformeerde voedingskeuzes kan maken. We ondersteunen graag naar een resultaat dat een blijvende basis vormt voor de rest van het leven van jouw kind. De kinderdiëtisten van Mind Body Health hebben, naast de vierjarige Hbo-opleiding Voeding en Diëtetiek, de post-HBO opleiding Kindervoeding en Kinderdiëtetiek afgerond.
Ben je een fanatiek sporter en wilt u graag uw sportprestaties verbeteren?
Zoals het verbeteren van jouw ren tempo tijdens een marathon, meer zichtbare spiermassa opbouwen of de wens om zwaarder te trainen. Voor al deze voorbeelden en meer kan je bij ons terecht. De sportdiëtisten van Mind Body Health hebben, naast de vierjarige Hbo-opleiding Voeding en Diëtetiek, de post-HBO opleiding sportdiëtetiek afgerond.
Heb je regelmatig last van een wisselend ontlastingspatroon of maag-darmproblematiek?
Het kan helpen om samen met een diëtist om tafel te gaan om jouw voedingspatroon goed onder de loep te nemen. Er zal o.a. gekeken worden naar eventuele aanwezigheid van  voedselovergevoeligheden of de inname van producten die jouw darmen kunnen prikkelen. Door het bijhouden van een voedings- en klachtendagboek wordt er meer inzicht verkregen in het ontstaan van jouw klachten. Door de oorzaak aan te pakken zullen jouw klachten worden verminderd.
Heb je allergieën of intoleranties zoals coeliakie, koemelkallergie, notenallergie, tarwe-allergie of andere intoleranties?
Graag kijken wij met jou mee hoe je jouw voedingspatroon optimaal kan aanpassen, zodat jij wel alle benodigde voedingsstoffen binnenkrijgt.
Heb je een prikkelbaar darmsyndroom?
Dit kan erg vervelend zijn. Wij ondersteunen jou graag bij het verminderen van jouw klachten, door het ontwikkelen van inzicht in de producten die voor jou klachten veroorzaken. Dit kan bijvoorbeeld met behulp van het FODMAP dieet en eliminatie van voedingsmiddelen die bekend staan om PDS te verergeren. Naast het elimineren van voedingsmiddelen die de darm prikkelen helpen en adviseren we jou ook hoe je de weerbaarheid van jouw darm kunt verbeteren.
Starten met Intermittent Fasting, maar zie je door de bomen het bos niet meer?
Er zijn diverse vormen van intermittent vasten mogelijk. Een veelvoorkomende vorm van vasten is de 16/8 methode, waarbij je zestien uur vast en acht uur eet. Dit kan ook worden uitgebreid naar achttien uur vasten en zes uur eten. Daarnaast bestaat er het 5-2 dieet, waarbij er twee dagen één hoofdmaaltijd wordt geconsumeerd. De diëtisten van Mind Body Health ondersteunen regelmatig bij intermittent fasting. Ben je hierin geïnteresseerd? Neem dan contact op.
Het volgen van een gepersonaliseerd dieetadvies maakt bij veel aandoeningen het verschil.