Herken je dit?

Je probeert een nieuw dieet uit en in het begin gaat het heel erg goed. De kilo’s vliegen eraf. Maar na verloop van tijd val je weer terug in je oude gewoontes en ben je snel weer terug op je oude gewicht.

Diëten zijn er in allerlei soorten en maten. Dankzij internet in ontelbaar vele varianten. Gemeenschappelijke deler? Je inname van calorieën en/of koolhydraten worden beperkt om snel gewicht te verliezen. Het liefst binnen zeer korte tijd. Of ze werken? In het begin wel, maar op de lange termijn? Nee, want dan had iedereen inmiddels een gezond gewicht en een gezonde relatie met voeding.

Hoe gek het ook klinkt, als diëtisten van Mind Body Health zijn wij geen voorstander van diëten. Diëten zijn niet leuk en werken niet. Daarom doen wij het net even anders. Hieronder laten we u zien hoe Mind Body Health zich onderscheidt van de rest.

Waarom kiezen voor Mind Body Health?

Bij Mind Body Health doen we het net even anders.

Wordt vergoed

Ook dit jaar is er voor de begeleiding van de diëtisten van Mind Body Health weer vergoeding vanuit het basispakket. De diëtisten van Mind Body Health zijn gecontracteerd bij alle zorgverzekeraars. Dieetadvisering wordt vergoed vanuit de basisverzekering voor 3 uur per kalenderjaar. Net als voor alle andere zorg die vanuit de basisverzekering vergoed wordt, geldt wel het wettelijke en verplichte eigen risico* van € 385 per jaar. Is er sprake van CVRM, diabetes of COPD? De kosten voor dieetadvies worden dan vergoed vanuit het basispakket en uw eigen risico wordt niet aangesproken.

Kwaliteit gewaarborgd

De diëtisten van Mind Body Health staan ingeschreven in het Kwaliteitsregister Paramedici. Alleen diëtisten die beschikken over het juiste diploma en aantoonbaar voldoen aan de kwaliteitseisen op het gebied van werkervaring en deskundigheid staan vermeld in het Kwaliteitsregister Paramedici en hebben een digitale KP-sticker tot hun beschikking. Zo weet u dat u kiest voor een professional die zijn vak bijhoudt.

Breed aanbod aan expertises

Bij zowel ziekte als gezondheid is Mind Body Health dé specialist op het gebied van voeding. In ons team werken zeven diëtisten met ieder hun eigen specialisaties. Benieuwd naar onze specialismen? Neem een kijkje op de pagina ‘team’.

Persoonlijke begeleiding met passie

Mind Body Health biedt een oplossing voor alle gezondheidsproblemen die met voeding samenhangen. Wij kijken hierbij naar uw persoonlijke situatie, uw voorkeuren en uw doelen, dit zorgt ervoor dat ieder traject weer anders is. U ontvangt bij Mind Body Health een behandeling door gepassioneerde en betrokken diëtisten.

Multi diëtist bij complexe casussen

Onze praktijk bestaat uit een team van zeven gediplomeerde diëtisten. Er vindt wekelijks een overleg plaats waarin een complexe casus of een vastlopende behandeling wordt ingebracht. Tijdens dit collegiaal overleg wordt uw casus vanuit verschillende inzichten bekeken en indien nodig bijgestuurd.

24 uurs behandeling bij spoed

Indien er sprake is van spoed, bijvoorbeeld bij ernstige ondervoeding, zal er binnen 24 uur een huisbezoek worden ingepland.

Geen Schijf van Vijf praktijk

Zoals de bedrijfsnaam, Mind Body Health, al zegt: wij kijken verder dan uw voedingspatroon. Naast het voedingspatroon worden onder andere uw leefstijl, uw privésituatie, eventuele ziektebeelden en uw dieetvoorkeuren besproken. Op basis hiervan wordt een persoonlijk voedings-en leefstijladvies opgesteld.

Goede bereikbaarheid

Wij zijn elke werkdag tussen 08:00-17:00 uur telefonisch bereikbaar via ons afsprakenbureau. Ook streven wij ernaar om uw e-mails binnen 24 uur te beantwoorden. U kunt ons dus elke werkdag bereiken en u zult nooit lang hoeven wachten op een antwoord.

Nauwe samenwerkingen & betrokkenheid in wijk samenwerkingsverbanden

Onze diëtisten werken, indien nodig, nauw samen met uw huisarts, praktijkondersteuner of paramedici in de buurt. Wij geloven in de kracht van multidisciplinair werken, wat leidt tot een compleet beeld van uw situatie en de beste persoonlijke adviezen. Mind Body Health is nauw betrokken en actief vertegenwoordigd in de regionale wijk samenwerkingsverbanden. Van deelname aan besturen tot aan participatie in werkgroepen. Hierin dragen we ons steentje bij aan de verbetering van de zorg voor u in de regio.
Het volgen van een gepersonaliseerd dieetadvies maakt bij veel aandoeningen het verschil.