Hoe wij werken

Onze werkwijze is altijd geënt op een paar overzichtelijke stappen.

Intake

Na een intake gesprek stelt jouw diëtist op basis van jouw persoonlijke doelen en hulpvraag een behandelplan op.

Vervolg consulten

In de vervolgconsulten bespreken we voedingsanalyses, leefstijl coaching en jouw ervaringen met de adviezen.

Zelfstandig verder

Uiteindelijk ben je in staat jouw gezonde leefstijl zelfstandig voort te zetten.

Het eerste gesprek

Het eerste gesprek is een kennismakingsgesprek. Jouw diëtist verzamelt informatie over jouw klachten, medische voorgeschiedenis, eventuele laboratoriumgegevens, jouw voedingspatroon en persoonlijke omstandigheden. Hiernaast zijn nog vele andere factoren bepalend voor de gezondheid zoals; lichaamsbeweging, emotionele factoren, roken, levenshouding, stress en ontspanning. Op basis van deze gegevens stelt jouw diëtist samen met jou een behandelplan op. Aan het eind van het gesprek krijg je alvast diverse aandachtspunten mee en uitleg hoe je jouw voeding digitaal kan invullen in de 'eetmeter'. Het eerste gesprek duurt 60 minuten.
Aan het eind van het gesprek krijg je diverse aandachtspunten en/of een voorbeelddagmenu mee.

Vervolg consulten

De vervolgconsulten duren 30-60 minuten. Hierin zullen regelmatig voedingsanalyses plaats vinden i.c.m. leefstijl coaching m.b.t. jouw hulpvraag. Jouw ervaringen met het advies worden besproken. Je kan vragen stellen en er worden nieuwe afspraken gemaakt wat betreft de voortzetting van de behandeling. De frequentie en tijdsduur van de dieetbehandeling zal per consult worden bekeken op basis van jouw persoonlijke situatie en voortgang. Aan het eind van het gesprek krijg je diverse aandachtspunten en/of een voorbeelddagmenu mee.
Na het behalen van jouw persoonlijke doelen is het voor jou mogelijk zélf verder te gaan.

Zelfstandig verder

Als jouw persoonlijke doelen behaald zijn, is het tijd om zelf verder te gaan met jouw nieuwe leefstijl. Via de zijlijn blijven wij altijd betrokken en kan je ons benaderen voor vragen of als je tegen dingen aan loopt.
Snel aan de slag?
Een goede voorbereiding is het halve werk. Waar moet je rekening mee houden? Hoe bereid je je voor?