Hoe wij werken

Onze werkwijze is altijd geënt op een paar overzichtelijke stappen.

Intake

Na een intake gesprek stelt uw diëtist op basis van uw persoonlijke doelen en hulpvraag een behandelplan op.

Vervolg consulten

In de vervolgconsulten bespreken we voedingsanalyses, leefstijl coaching en uw ervaringen met de adviezen.

Zelfstandig verder

Uiteindelijk bent u in staat uw gezonde leefstijl zelfstandig voort te zetten.

Het eerste gesprek

Het eerste gesprek is een kennismakingsgesprek. Uw diëtist verzamelt informatie over uw klachten, medische voorgeschiedenis, eventuele laboratoriumgegevens, uw voedingspatroon en persoonlijke omstandigheden. Hiernaast zijn nog vele andere factoren bepalend voor de gezondheid zoals; lichaamsbeweging, emotionele factoren, roken, levenshouding, stress en ontspanning. Op basis van deze gegevens stelt uw diëtist samen met u een behandelplan op. Aan het eind van het gesprek krijgt u alvast diverse aandachtspunten mee en uitleg hoe u uw voeding digitaal kunt invullen in de 'eetmeter'. Het eerste gesprek duurt 60 minuten.
Aan het eind van het gesprek krijgt u diverse aandachtspunten en/of een voorbeelddagmenu mee.

Vervolg consulten

De vervolgconsulten duren 30-60 minuten. Hierin zullen regelmatig voedingsanalyses plaats vinden i.c.m. leefstijl coaching m.b.t. uw hulpvraag. Uw ervaringen met het advies worden besproken. U kunt vragen stellen en er worden nieuwe afspraken gemaakt wat betreft de voortzetting van de behandeling. De frequentie en tijdsduur van de dieetbehandeling zal per consult worden bekeken op basis van uw persoonlijke situatie en voortgang. Aan het eind van het gesprek krijgt u diverse aandachtspunten en/of een voorbeelddagmenu mee.
Na het behalen van uw persoonlijke doelen is het voor u mogelijk zélf verder te gaan.

Zelfstandig verder

Als u uw persoonlijke doelen heeft behaald is het tijd om zelf verder te gaan met uw nieuwe leefstijl. Via de zijlijn blijven wij altijd betrokken en kunt u ons benaderen als u vragen heeft of tegen dingen aan loopt.
Snel aan de slag?
Een goede voorbereiding is het halve werk. Waar moet u rekening mee houden? Hoe bereidt u zich voor?