Voedingsadvies

Bij zowel ziekte als gezondheid is Mind Body Health dé specialist op het gebied van voeding. Wil je het beste uit jezelf halen? Het volgen van een gepersonaliseerd dieetadvies maakt bij veel aandoeningen het verschil.

Mind Body Health geeft een professioneel en persoonlijk voedingsadvies op maat bij de onderstaande indicaties:
Hebt u last van overgewicht of obesitas en de wens om blijvend af te vallen?
Heeft u de wens om af te vallen? Dan bent u bij ons bij het juiste adres. De diëtisten van Mind Body Health bespreken met u uw wensen, uw voedingspatroon, uw leefstijl en eventueel uw eerdere dieet ervaringen. In samenspraak wordt er een persoonlijk, praktisch en haalbaar (energiebeperkt) voedingspatroon opgesteld.
Hebt u last ondergewicht en lukt aankomen niet?
Soms kan het lastig zijn om voldoende energie binnen te krijgen. Bijvoorbeeld tijdens of na een ziekteperiode, wegens ouderdom of andere omstandigheden. Wij kijken graag met u mee hoe uw voedingspatroon geoptimaliseerd kan worden voor een gewenste gewichtstoename. In de meeste gevallen lukt dit middels een energieverrijkt voedingspatroon. Soms blijkt dat het nodig is om drinkvoeding of sondevoeding in te zetten.
Hebt u last van diabetes type 2?
Al onze diëtisten zijn gespecialiseerd in het behandelen van diabetes type 2. Tijdens de intake worden uw doelen en hulpvraag besproken. Op basis hiervan wordt een behandeling gestart. Afhankelijk van uw doel zal er een persoonlijk voedingsadvies worden opgesteld. Daarbij wordt extra aandacht besteedt aan de inname van (geraffineerde) koolhydraten. Indien gewenst wordt gestart met een koolhydraatbeperkt of een ketogeen dieet. Ook wordt gekeken naar de timing/frequentie van de eetmomenten. Tijdens de behandeling zal er, indien nodig, overleg plaatsvinden met uw praktijkondersteuner of huisarts. Dit kan gaan over het afbouwen van de metformine, gliclazide, GLP-1 of insuline. Kampt u met diabetes type 2? In dit geval wordt de behandeling vanuit een diëtist volledig vergoed door uw zorgverzekeraar.
Hebt u last van verhoogd cholesterol?
Een verhoogd cholesterol heeft te maken met diverse factoren, zoals uw familiare aanleg, uw lichaamsgewicht, uw leefstijl en de inname van verzadigde vetten, onverzadigde vetten en vezels. In veel gevallen kunnen uw cholesterolwaarden verlaagd worden met behulp van veranderingen in uw voedingspatroon en leefstijl. Graag kijken wij voor u hoe uw cholesterolwaarden verlaagd kunnen worden. Tijdens de behandeling zal er, indien nodig, overleg plaatsvinden met uw praktijkondersteuner of huisarts. Dit kan gaan over het afbouwen van de atorvastatine, rosuvastatine of simvastatine. Kampt u met hypercholesterolemie? In dit geval wordt de behandeling vanuit een diëtist volledig vergoed door uw zorgverzekeraar.
Hebt u last van hypertensie?
Een verhoogde bloeddruk heeft te maken met diverse factoren, zoals uw familiare aanleg, uw lichaamsgewicht, uw stress levels, uw bewegingspatroon en natuurlijk uw voedingspatroon. In veel gevallen kan uw bloeddruk worden verlaagd met behulp van veranderingen in uw voedingspatroon en leefstijl. Graag kijken wij voor u hoe uw bloeddruk met behulp van uw voedings-en leefpatroon verlaagd kan worden. Tijdens de behandeling zal er, indien nodig, overleg plaatsvinden met uw praktijkondersteuner of huisarts. Dit kan gaan over het afbouwen van de bètablokkers, plaspillen, ACE-remmers of antagonisten. Kampt u met hypertensie? In dit geval wordt de behandeling vanuit een diëtist volledig vergoed door uw zorgverzekeraar.
Hebt u last van COPD?
Wanneer u kampt met COPD kan u voedingspatroon een grote invloed hebben op het verloop. Bij COPD is het in de meeste gevallen belangrijk om ruim voldoende eiwitten te consumeren voor het onderhoud van uw spieren. Daarnaast is bij COPD een gezond en gevarieerd voedingspatroon nodig, omdat uw lichaam meer energie verbruikt dan gemiddeld. Ook wordt aandacht besteedt aan (het behoud van) een gezond lichaamsgewicht. Kampt u met COPD? Vraag dan een verwijsbrief aan van uw huisarts. In dit geval wordt de behandeling vanuit een diëtist volledig vergoed door uw zorgverzekeraar.
Last van anorexia nervosa, boulimia, orthorexia, binge eating disorder of ARFID?
Bij Mind Body Health werken diëtisten die gespecialiseerd zijn in het behandelen van eetproblematieken, waardoor zij u professionele hulp kunnen bieden. Er zijn diverse eetstoornissen waar u mee te maken kunt hebben, zoals anorexia nervosa, boulimia, orthorexia, binge eating disorder en ARFID. Kampt u hiermee of heeft u een vermoeden? Twijfel niet en neem contact op.
Hebt u kanker?
Een gezond voedingspatroon kan bij kanker bijdragen aan het (behouden) van een gezond gewicht en het behoud van spiermassa. Daarnaast kunnen wij voor u bekijken hoe uw voedingspatroon optimaal kan worden afgestemd op uw behandeling. Bij Mind Body Health werken diëtisten die gespecialiseerd zijn in het behandelen van oncologie patiënten.
Hebt u een ziektebeeld wat veroorzaakt wordt door veroudering?
Bij kwetsbare ouderen is het mogelijk om een indicatie van uw huisarts te ontvangen voor een bezoek aan huis van een diëtist. Wij komen graag bij u langs om uw situatie te bespreken. Als er sprake is van spoed, nemen wij altijd binnen 24 uur contact met u op en wordt de drinkvoeding aanvraag indien nodig verzonden.
Kampt u met nierschade of nierproblemen?
Soms is hierdoor een speciaal dieet nodig, waardoor de achteruitgang van uw nieren vertraagd kan worden. Naast een gezond voedingspatroon, kan het nodig zijn om de inname van zout-, eiwitten, fosfaat of vocht te beperken. In overleg met uw specialist zal er een persoonlijk dieet worden opgesteld, die bijdraagt aan de gezondheid van uw nieren.
Heeft u besloten om een traject te starten rondom bariatrische chirurgie, bijvoorbeeld een gastric bypass, een gastric sleeve of een gastric banding?
Voor dit traject is een behandeling van een eerstelijns diëtist verplicht. Wij kunnen u ondersteunen bij het bevorderen van gewenst gewichtsverlies voor de operatie, het geven van preoperatieve voorlichting, ondersteunen bieden bij het ontwikkelen van een regelmatig en volwaardig voedingspatroon en uw begeleiden bij eventuele klachten na de ingreep.
Wilt u uw kind al de beste start geven tijdens de zwangerschap?
Maar hoe zorgt u ervoor dat uw kind zich zo goed mogelijk ontwikkeld? Vragen die kunnen spelen; wat is een gezonde voeding tijdens de zwangerschap, welke voedingsmiddelen zijn goed en welke worden juist afgeraden, welke supplementen worden geadviseerd en wat is een normale curve van gewichtstoename? Ook kan het zijn dat u tijdens de zwangerschap te maken krijgt met complicaties zoals zwangerschapsdiabetes. Hierbij is een gezond voedingspatroon enorm belangrijk. Niet alleen tijdens maar ook na de zwangerschap kan voedings- en leefstijladvies nodig zijn. Bijvoorbeeld voor het afstemmen van uw voedingspatroon op het geven van borstvoeding of weer op een gezonde manier uw oude gewicht bereiken. De diëtisten van Mind Body Health ondersteunen u graag met een gezond voedingspatroon voor u en uw kind.
Bent u op zoek naar betrouwbaar voedingsadvies op maat voor kinderen van 0-16 jaar oud?
Wil u het verhaal van uw kind graag individueel bespreken en vanuit daar op zoek gaan naar oplossingen? De kinderdiëtisten van Mind Body Health kunnen u hierbij helpen. Wij zorgen er graag voor dat iedere ouder goed geïnformeerde voedingskeuzes kan maken. We ondersteunen graag naar een resultaat dat een blijvende basis vormt voor de rest van het leven van uw kind. De kinderdiëtisten van Mind Body Health hebben, naast de vierjarige Hbo-opleiding Voeding en Diëtetiek, de post-HBO opleiding Kindervoeding en Kinderdiëtetiek afgerond.
Bent u een fanatiek sporter en wilt u graag uw sportprestaties verbeteren?
Zoals het verbeteren van uw ren tempo tijdens een marathon, meer zichtbare spiermassa opbouwen of de wens om zwaarder te trainen. Voor al deze voorbeelden en meer kunt u bij ons terecht. De sportdiëtisten van Mind Body Health hebben, naast de vierjarige Hbo-opleiding Voeding en Diëtetiek, de post-HBO opleiding sportdiëtetiek afgerond.
Regelmatig last van een wisselend ontlastingspatroon of maag-darmproblematiek?
Het kan helpen om samen met een diëtist om tafel te gaan om uw voedingspatroon goed onder de loep te nemen. Er zal o.a. gekeken worden naar eventuele aanwezigheid van  voedselovergevoeligheden of de inname van producten die uw darmen kunnen prikkelen. Door het bijhouden van een voedings- en klachtendagboek wordt er meer inzicht verkregen in het ontstaan van uw klachten. Door de oorzaak aan te pakken zullen uw klachten worden verminderd.
Kampt u met allergieën of intoleranties zoals coeliakie, koemelkallergie, notenallergie, tarwe-allergie of andere intoleranties?
Graag kijken wij met u mee hoe u uw voedingspatroon optimaal kan aanpassen, zodat u wel alle benodigde voedingsstoffen binnenkrijgt.
Last van een prikkelbaar darmsyndroom?
Dit kan erg vervelend zijn. Wij ondersteunen u graag bij het verminderen van uw klachten, door het ontwikkelen van inzicht in de producten die voor u klachten veroorzaken. Dit kan bijvoorbeeld met behulp van het FODMAP dieet en eliminatie van voedingsmiddelen die bekend staan om PDS te verergeren. Naast het elimineren van voedingsmiddelen die de darm prikkelen helpen en adviseren we u ook hoe u de weerbaarheid van uw darm kunt verbeteren.
Starten met Intermittent Fasting, maar ziet u door de bomen het bos niet meer?
Er zijn diverse vormen van intermittent vasten mogelijk. Een veelvoorkomende vorm van vasten is de 16/8 methode, waarbij u zestien uur vast en acht uur eet. Dit kan ook worden uitgebreid naar achttien uur vasten en zes uur eten. Daarnaast bestaat er het 5-2 dieet, waarbij er twee dagen één hoofdmaaltijd wordt geconsumeerd. De diëtisten van Mind Body Health ondersteunen regelmatig bij intermittent fasting. Bent u hierin geïnteresseerd? Neem dan contact op.
Het volgen van een gepersonaliseerd dieetadvies maakt bij veel aandoeningen het verschil.