Topsport

Topsporters hebben topsportvoeding nodig voor de allerbeste prestatie
Dankzij de kennis en ruime ervaring die de diëtisten van Mind Body Health hebben binnen de sport wordt de begeleiding praktijkgericht gegeven. Iedere sporter ontvangt een individueel voedingsadvies, op basis van een voedingsdagboek, waarbij onder andere rekening wordt gehouden met sport, geslacht, lichaamssamenstelling, training, doelen, levensstijl en wensen.

Voeding die bij jou past
In de praktijk blijkt vaak dat (top)sporters niet optimaal eten. Veel sporters hebben aan de ene kant een slechte basisvoeding en nemen aan de andere kant diverse supplementen. Door gebrek aan kennis worden vaak de verkeerde keuzes gemaakt en is de voeding niet volwaardig en toegespitst aan de specifieke voedingseisen die gelden voor de desbetreffende sport.

De diëtist van Mind Body Health maakt een individueel voedingsplan, een voedingsplan dat is aangepast aan sport, geslacht, lichaamssamenstelling, training, doelen, levensstijl en wensen. Er wordt rekening gehouden met de duur en de intensiteit van de trainingen en de tijden waarop getraind wordt. Iedere sport stelt andere voedingseisen. Ook wordt er gekeken naar het gewenste lichaamsgewicht. Bij veel sporten speelt het lichaamsgewicht een zeer belangrijke rol. Het is belangrijk om vast te stellen wat het ideale wedstrijdgewicht/vetpercentage is en wat het ideale gewicht is buiten het wedstrijdseizoen. Begeleiding en coaching om op het juiste gewicht te komen op het juiste moment, is voor veel sporters een belangrijke toevoeging op de begeleiding.

Door een betere begeleiding kan er meer uit de voeding gehaald worden. Zo leidt betere voeding tot:

  • Optimale aanpassing aan de training
  • Beter herstel
  • Ideaal lichaamsgewicht en –samenstelling
  • Verminderde kans op ziekte en blessures
  • Met vertrouwen de wedstrijd in gaan
  • Stabiel prestatieniveau in training en wedstrijden
  • Lekker eten

Supplementen
Veel (top)sporters nemen voedingssupplementen om diverse redenen. Door commerciële belangen is het voor een (top)sporter moeilijk om door de bomen het bos te zien. De diëtisten van Mind Body Health weten welke supplementen bewezen effectief zijn en welke niet. Om de sporters de hoogst mogelijke zekerheid te geven op het gebruik van dopingvrije supplementen adviseren de diëtisten van Mind Body Health alleen maar supplementen die door de Het Nederlands Zekerheidssysteem Voedingssupplementen Topsport (NZVT) getest zijn op dopinggeduide stoffen.